Un ghid complet pentru crearea unei grădini verticale

Un ghid complet pentru crearea unei grădini verticale

Cu spații de grădină limitate în zonele urbane, soluții inovatoare precum grădinăritul vertical câștigă teren. Imaginați-vă cum transformați acele sticle de suc nefolosite într-o grădină verticală spectaculoasă! Această tehnică de grădinărit vertical Do-It-Yourself (DIY), o creație a firmei braziliene de design Rosenbaum și a producătorului de televiziune Luciano Huck, este un amestec de sustenabilitate și farmec estetic.

Povestea din Spatele Conceptului

Colaborarea dintre Rosenbaum și Huck a fost prezentată strălucit pe This Is Colossal. Ei au pătruns în mai multe case braziliene, revigorând spații, atât în interior cât și în exterior. Grădina lor verticală, lansată în a 48-a lor transformare, a captat atenția imensă. Pentru a împărtăși această minune sustenabilă cu lumea, Rosenbaum a oferit un ghid pas-cu-pas. Inițial în portugheză, am realizat o versiune tradusă pentru cititorii noștri globali.

Materiale pentru Grădina Verticală

  • Sticlă de plastic de 2 litri, goală și curată
  • Foarfecă
  • Sfoară de rufe, ață sau sârmă
  • Șaibe (două per sticlă dacă se folosește sfoară sau sârmă)
  • Pământ
  • Răsaduri (de la ierburi la legume)

Ghid Instrucțional

Găurire: Faceți două găuri în partea de jos și două în partea de sus a sticlei.
Drenaj: Creați o mică gaură de drenaj în partea de jos. Drenajul adecvat este esențial pentru sănătatea plantei.
Introducerea Sforii: Introduceți sfoara sau sârma aleasă printr-o gaură, asigurându-vă că iese din gaura opusă.
Stabilitatea Sticlei: Preveniți alunecarea sticlei pe sfoară făcând un nod robust sau înfășurând nodul în jurul unei șaibe.
Instalare: Întindeți și fixați sfoara vertical pe un perete. Grădina voastră verticală urbană este gata!Ghivece auto-udătoare DIY pentru răsaduri

Un alt proiect DIY fantastic pentru entuziaștii de ecologie este ghivecele auto-udătoare pentru răsaduri, în special utile dacă uitați adesea programul de udare.

Materiale:

  • Containere de plastic transparent (de exemplu, recipiente de iaurt folosite)
  • Sfoară de bumbac sau fâșii de pânză veche
  • Pământ pentru ghivece
  • Răsaduri

Pași:

Pregătirea Containerului: Faceți o mică gaură în partea de jos a containerului dvs. de plastic.
Crearea Fitilului: Introduceți o sfoară de bumbac sau o fâșie de pânză în gaură, asigurându-vă că un capăt rămâne în interiorul containerului în timp ce celălalt atârnă în afara acestuia.
Umplere: Adăugați pământ pentru ghivece și plantați răsadul în container.
Mecanism de Udare: Plasați containerul peste o tavă cu apă. Capătul atârnând al sforii/pânzei va absorbi apa, trasând-o în sus în container și asigurând că solul rămâne umed.

În încheiere

De la sticlele de suc reutilizate la mecanismele auto-udătoare, lumea grădinăritului DIY oferă o multitudine de oportunități sustenabile și creative. Aceste proiecte nu doar că „verzesc” spațiile noastre urbane, dar adaugă și un strop de decor unic în casele noastre. Așa că, ridicați-vă mânecile și îmbarcați-vă în bucuria grădinăritului DIY!

Vă place acest lucru? Împărtășiți inspirația cu prietenii dvs!